Ugrás a tartalomra
Pixabay/bodsa

Medve kóborol Pest megyében

2022.05.27
13:02
Forrás
Sokszínű Vidék
A magyarországi Acsán szerdán medveriadót rendeltek el, miután egy helyi lakos bejelentést tett arról, hogy medvét látott a falu melletti erdőben.

Csütörtökön délelőtt már az aszódi önkormányzat közölte, hogy a helyi vadásztársaságtól kapott információk szerint a Pest megyében kószáló nagyvad csütörtökön hajnalban az aszódi temető közelében időzött. A vadkamera Galgamácsa határában is rögzítette a medvét, de Iklad környékén is látni vélték.

A Galgatáj Vadásztársaság által üzemeltetett szóró Aszód és Iklad község között, a Pilisi Parkerdő Zrt. Gödöllői Igazgatóságához tartozó, galgamácsai erdőrészen található, itt rögzítette a képeket a kamera a medvéről.

medve
Pest megye
Magyarország

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.