Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Még több külhoni fiatal keresheti fel a jövőben a magyar nemzeti emlékhelyeket

2019-11-20
21:59
Forrás
MTI
Ez annak a megállapodásnak köszönhető, amelyet szerdán írt alá a Nemzeti Örökség Intézete és a Rákóczi Szövetség Sárospatakon, ahol a II. Rákóczi Ferenc-emlékév keretében rendeztek egy konferenciát.

A két szervezet már évek óta sikeresen együttműködik. Már eddig is sok külhoni fiatal kereshette fel október 22-én és 23-án a Nemzeti Örökség Intézetének kezelésében álló nemzeti emlékhelyet, az '56-os áldozatok, valamint a megtorlás elszenvedői emlékére létrehozott Nemzeti Gyászparkot Rákoskeresztúron, ezentúl pedig még többen tehetik ezt meg.

Lomnici Zoltán, a Rákóczi-emlékév kezdeményezője, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke szerint a határokon túl élő magyarok nem ismerhetik meg hiteles forrásból saját nemzetük történetét, az ottani tankönyvek gyakran valótlanságokat tárnak eléjük. Emiatt nagy igény van arra, hogy tisztában legyenek azzal, milyen uralkodóink voltak és miért lehetnek büszkék magyar gyökereikre.

nemzeti emlékhelyek
fiatalok
utazás
külhoni ifjúság
megállapodás
Nemzeti Örökség Intézete
Rákóczi Szövetség
Rákóczi-emlékév

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.