Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Attila

Megalakult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamara

2019-08-14
19:15
Forrás
MTI
Megalakult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamara, amelyet a térség gazdasági egységének megteremtése és erősítése céljából hoztak létre.

Ezt jelentette be Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Budapesten. Semjén Zsolt magyar nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a nemzetpolitika arra törekszik, hogy katalizátor szerepet betöltve olyan infrastruktúrát hozzon létre, amelyet a külhoni és az anyaországi magyarság élettel tud megtölteni. Semjén felidézte, hogy a magyar kormány jelentős gazdaságfejlesztést indított el a Kárpát-medencében, és fontosnak tartja, hogy segíteni tudják a régió gazdaságfejlesztését. Parragh László az országokról szólva említést tett Szerbiáról is. A két ország között ugyanis 2017-ben a kétoldalú kereskedelmi forgalom 29,5 százalékkal nőtt.

Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamara
Parragh László
Semjén Zsolt
Budapest
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.