Ugrás a tartalomra
Tanjug

Megállapodás a Belgrád-Szarajevó autópálya újabb szakaszának kiépítéséről

2019-12-13
12:33
2019-12-13
16:47
Forrás
Tanjug
A megállapodás a Tuzla-Brčko-Bijeljina-szerb határ, valamint a Szarajevó-Pale-Višegrad-szerb határ-Belgrád szakaszra, valamint a Száván átívelő híd kiépítésére vonatkozik.

A Belgrád-Szarajevó autópálya újabb szakaszának kiépítéséről írt alá megállapodást Zorana Mihajlović szerb építés-, közlekedés- és infrastruktúraügyi miniszter, valamint Saša Dalipagić boszniai telekommunikációs és közlekedési miniszterhelyettes Belgrádban.  Zorana Mihajlović kiemelte: ez nemcsak egy egyszerű autópálya lesz, hanem egy olyan út, amely a két államot és az azokban élőket is összeköti, és amely a közös jövő felé vezeti Szerbiát és Bosznia-Hercegovinát. „Ezzel a megállapodással, a híd kiépítésével egy határátkelőt is kapunk. Tehát nemcsak az autópályáról, a hídról, a két állam összekötéséről van szó, hanem arról is, hogy milyen gyorsan lehet majd átlépni a határ. Vagyis nem két határállomás lesz, hanem csak egy, és ez annak a szellemében készül, amit az utóbbi időben teszünk, azaz hogy lehetővé tegyük az emberek és az áru gyorsabb forgalmát a határon. ”

megállapodás
Zorana Mihajlović
Saša Dalipagić
Belgrád-Szarajevó autópálya

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.