Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Meghalt 154 beteg, 3951-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020-12-01
10:04
2020-12-01
13:10
Forrás
MTI
Meghalt 154, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 3951 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati portálon azt írták: 221 073-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 4977-re emelkedett, a gyógyultak száma 64 802. Az igazolt fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon és a kórházi gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozóknál végzett célzott, csoportos tesztelés összesített eredményét kedden az operatív törzs sajtótájékoztatóján ismertetik - tudatták. Az aktív fertőzöttek száma 151 294. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 23 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti. Kórházban 7884 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 662-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 48 171-en vannak, a mintavételek száma 1 653 780-ra emelkedett.

Kiemelték: egész Európában exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések - írták.

Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott, hogy zajlik a gyors csoportos tesztelések második köre.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Nagyon sok változás történt a járvány kezdete óta. Emlékszünk, míg az első hullám idején csakis a PCR-tesztekben tudtunk megbízni, hiszen nagyon sok jellemzően antitest kimutatáson alapuló teszt érkezett a piacra, ami már egy lezajlott fertőzést detektál és nem egy friss fertőzésekről ad információt. Ezért meg kellett várnunk azt a lehetőséget, amíg valóban megbízható, jellemzően vírusfehérje-kimutatáson alapuló gyors antigén tesztek állnak rendelkezésünkre.”

 

 

Magyarország
koronavírus
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.