Ugrás a tartalomra
Pixabay

Meghalt 2 beteg, és 3931-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020-06-03
09:57
2020-06-03
12:22
Forrás
MTI, koronavirus.gov.hu
Magyarországon meghalt 2 újabb idős, krónikus beteg, és 10-zel, 3931-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma - hangzott el ma az operatív törzs délelőtti sajtótájékoztatóján.

Az elhunytak száma összesen 534, a gyógyultaké 2190. Az aktív fertőzöttek 1207-en vannak. 414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. Müller Cecília újságírói kérdésre azt felelte, a járvány még mindig köztünk van, számítani lehet második hullámra, ami ősszel jelentkezhet.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Bármi előfordulhat, és ezért több forgatókönyvre is fel kell készülnünk. A magyar egészségügy is rendkívül nagy teljesítményt nyújtott, felkészült, megbirkózott ezzel az első hullámmal úgy is, hogy nem volt tapasztalatunk róla. Természetesen most így sokkal szervezettebb és tudatosabb felkészülés zajlik. Ugyanúgy az egyéni védőeszközök betárolása, felszerelés és minden olyan szükséges eszköz, ami egy esetleges újabb hullám kezelését célozza, jelenleg is zajlik, és ezt nem is hagyjuk abba. Tehát újra csak mondom, hogy a járványügyi éberség továbbra is fenntartandó, és fenn is tartjuk.”

koronavírus
Magyarország

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.