Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

Meghalt 38 beteg, 989-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020-10-20
10:19
2020-10-20
13:45
Forrás
MTI
Továbbra is magas a napi regisztrált koronavírusos megbetegedések száma Magyarországon, de a legutóbbi esetszám már ezer alatt van. Az elmúlt egy napban 989 újabb személynél mutatták ki a fertőzést.

A kormányzati portálon azt írták: 48 757-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 1211-re emelkedett, 14 637-en már meggyógyultak.

 

Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2020. augusztus 1-jétől

Az azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon 2020. augusztus 1-jétől

Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 1211 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 32909 fő. Kórházban jelenleg 1960 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. augusztus 1-jétől

Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. augusztus 1-jétől

Müller Cecília a magyar operatív törzs mai sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett, hogy továbbra is kerülni kell a tömeget. Ez az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából szervezett megemlékezésekre, de egyéb eseményekre is vonatkozik - tette hozzá az országos tisztifőorvos:

„Nem javasoljuk a tömeges rendezvényeken való részvételt, és itt nem csak az október 23-i ünnepségekre gondolok, amiről már korábban is beszéltünk, központilag is. Csak a zászlófelvonás, illetve a díjátadás lesz megtartva. Erre kértük az egyéb állami szerveket és önkormányzatokat is. Más egyéb tömegrendezvény vagy közös összejövetelnek a mérséklésére is kérem önöket. Hiszen ezek azok a helyek, ahol legkönnyebben tud terjedni a vírus.”

koronavírus
koronavírus-járvány
Magyarország

Most

12:44, Frissítve: 12:54

Nem tart sokáig a ragyogó napsütés

Hétfőtől változékony időjárásra kell számítani. A hét elején átmeneti esőzésre van kilátás. Kedden rövid időre kisüt a nap, de a hét többi napján borús, csapadékos lesz az idő.
12:08

Újabb lakás és autók találnak gazdára

Ma tartják meg a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték második húzását. Öt személyautót és egy belgrádi lakást sorsolnak ki a számlákkal teli borítékok beküldői között.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.