Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Meghalt 65 beteg, 3286-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020-10-30
09:41
2020-10-30
16:48
Forrás
MTI
Meghalt 65 krónikus beteg, és újabb 3286 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

Az elhunytak között van két 34 éves férfi is, egyikőjük esetében epilepszia és asztma volt megjelölve alapbetegségként, míg a másikuknál nem volt feltüntetve erre vonatkozó adat.

A vírus szövődményeibe eddig összesen 1699-en haltak bele Magyarországon. Csaknem 18 ezer embert gyógyultnak nyilvánítottak ugyanakkor. Magyarország-szerte összesen 3753 koronavírusos beteget ápolnak kórházakban, közülük 267-en vannak lélegeztetőgépen, az ő állapotuk kritikus.

Galgóczy Ágnes, a magyar Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a szokásos napi tájékoztatón elmondta, a hagyományos üdvözlési formákat kerüljük, az ölelést, az érintéseket, illetve a puszit is. Beszélt az előttünk álló mindenszentekről és halottak napjáról is.

"Ezen a hétvégén is fontos, és kiemelten fontos az, hogy odafigyeljünk arra, hogy a fertőzést megakadályozzuk, és néhány egyszerű szabályt tartsunk be annak érdekében, hogy elkerüljük a megbetegedést. Egyrészt bárki, aki tünetet észlel magán, vagy beteg, azt kérjük, hogy ne menjen el a temetőlátogatásra, családdal ne találkozzon, hanem otthon gyertyagyújtással emlékezzen meg az elhunyt szerettére. Kerüljük a zsúfolt helyeket, próbáljunk olyan időszakban meglátogatni a temetőt, amikor kevésbé frekventált időszak van és kevesebb ember fordul meg."

koronavírus
Magyarország
fertőzött
kórház

Most

10:31, Frissítve: 11:00

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma–1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.