Ugrás a tartalomra
Pixabay/avtar

Meghalt 91 beteg, 677-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2021.05.10
09:20
2021.05.10
12:42
Forrás
MTI
Meghalt 91, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 677 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu.

Kiemelték: eddig 4 305 775 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 503 575-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 792 386-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 28 693-ra, a gyógyultaké 575 610-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 188 083. Kórházban 3384 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 20 967-en vannak, a mintavételek száma 5 538 792-re nőtt.

kormany.hu

Dr. Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, a 16-18 évesek még szerdáig kaphatnak időpontot. A magyar országos tisztifőorvos hozzátette, az oltásra magukkal kell vinniük a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot, amely nélkül nem adható be az oltás. Eddig egyébként közel 84 ezren regisztráltak a fiatalok közül.

Dr. Müller Cecília magyar országos tisztifőorvos: „A 16-tól 18 éves korosztálynak még nagyon fontos üzenet az, hogy ha olyan időpontot sikerül foglalni magának, amely az iskolalátogatás időszakára, tehát a tanórák időszakára esik, akkor az igazolt hiányzásnak fog minősülni, hiszen tudjuk jól, hogy a mai naptól a felső tagozatosok és a középiskolások számára is folytatódik a jelenléti oktatás. Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy a 16-18 éves korosztályt is megvédjük, annak érdekében, hogy ne terjesszék a betegséget, ne adják át és természetesen, hogy nőjön ezzel együtt az ő szabadságuk is.”

A mentők egy év alatt 155 ezer koronavírus-fertőzöttet vittek kórházba Magyarországon - közölte a magyar Országos Mentőszolgálat főigazgatója hétfő reggel, a mentők napján az M1 aktuális csatornán. Csató Gábor az 1888. május 10-én alakult szervezet születésnapján elmondta, az elmúlt kicsit több mint egy évben kollégái 1,2 millió esetet láttak el és ugyanennyi koronavírus-mintát vettek le. Az elmúlt időszakban egy picit visszakerült a megbecsültségünk oda, ahova mindig is szerettük volna - fogalmazott a főigazgató.

Kitért arra is, hogy néhány hónap alatt vittek végig olyan digitális fejlesztéseket, amelyeket egyébként néhány évre terveztek.

koronavírus
COVID-19

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.