Ugrás a tartalomra
Pixabay/Myriams-Fotos

Meghalt Kelemen Atilla

2022.01.08
18:04
Forrás
MTI
Az RMDSZ az elhunyt politikust saját halottjának tekinti.

Hetvenhárom éves korában elhunyt Kelemen Atilla, aki öt cikluson át volt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti képviselője - közölte szombaton a Székelyhon.ro portál.

Kelemen Atilla 1948-ban született Marosvásárhelyen, 1971-ben Kolozsváron szerzett állatorvosi diplomát, majd 1988 és 1991 között az Egyesült Államokban élt, ahol állatsebészetre szakosodott. 1991-ben az RMDSZ hívására tért haza Marosvásárhelyre. 1996-tól öt cikluson át volt képviselő Románia parlamentjében. 1998 és 2004 között a szövetség képviselőházi frakcióját vezette. 2004 és 2008 között a képviselőház agrárbizottságának volt az elnöke, a korábbi és a későbbi ciklusban a bizottság alelnöki tisztségét töltötte be.

Kelemen Hunor felidézte: Kelemen Atilla honosította meg Romániában a fogathajtó sportot. Az RMDSZ elnöke bejelentette, hogy Kelemen Atillát a szövetség saját halottjának tekinti.

Kelemen Atilla
elhunyt
Románia
RMDSZ

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.
12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.