Ugrás a tartalomra
Pixabay

Meghosszabbították a veszélyhelyzetet Magyarországon

2021-02-22
16:43
2021-02-22
20:31
Forrás
Pannon RTV, index.hu
Megszavazta a magyar Országgyűlés a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, felhatalmazva ezzel a magyar kormányt a veszélyhelyzetben alkotott rendeletei hatályának meghosszabbítására.

Varga Judit magyar igazságügyi miniszter előterjesztését 133 igen szavazattal, 55 nem ellenében, egy tartózkodás mellett fogadta el a parlament. Az Országgyűlés által most megerősített kormányrendeletek hatálya 90 napra hosszabbítható meg, de a parlament ennél korábban is visszavonhatja felhatalmazását. A megerősítéssel kapcsolatban az előterjesztés indoklása hangsúlyozza: e megerősítés által az Országgyűlés politikailag elismeri a járvány megakadályozására tett eddigi kormányzati lépéseket.

Vadlövő Gabriella, a Pannon RTV budapesti tudósítója: „A koronavírus-járvány miatt a magyar kormány a járvány első hulláma során is veszélyhelyzetet rendelt el, ez az első hullám lecsengésével 2020. június 18-án szűnt meg. Majd a második hullám során november 4-én ismét visszaállították a rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet rendeltek el, amit az Országgyűlés 90 napra meghosszabbított. Ez azért fontos, mert a rendkívüli jogrend gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára. A veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedéseket a magyar kormány először február 1-ig, majd legutóbbi döntésével március 1-ig hosszabbította meg. Erre azért volt szükség, illetve a veszélyhelyzet meghosszabbítására is azért van szükség, mert számos európai országban már a koronavírus-járvány harmadik hulláma zajlik, nő a fertőzöttek száma, emellett pedig a brit vírusmutáns is gyorsan fertőz.”

veszélyhelyzet
Magyarország
koronavírus

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.