Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Megjelentek a Magyar Közlönyben a magyarországi családvédelmi akcióterv részletei

2019-03-13
15:22
2019-03-13
15:28
Forrás
MTI
Az intézkedések fontos lépések a családbarát Magyarország felé vezető úton - közölte Novák Katalin, a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin elmondta, a kedden közzétett kormányrendeletek tartalmazzák a július elsejével életbe lépő négy új intézkedés részleteit. Ezek a babaváró támogatás, nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, családi otthonteremtési kedvezményhez kapcsolódó hitelek kibővítése és az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklése.

Novák Katalin elmondta továbbá, hogy megemelik a magán- és a családi bölcsődék finanszírozását, valamint 20 ezerrel növelik a férőhelyek számát is.

Magyar Közlöny
családvédelmi akcióterv
Magyarország
Novák Katalin

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.