Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Megjelentek a Magyar Közlönyben a magyarországi családvédelmi akcióterv részletei

2019-03-13
15:22
2019-03-13
15:28
Forrás
MTI
Az intézkedések fontos lépések a családbarát Magyarország felé vezető úton - közölte Novák Katalin, a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin elmondta, a kedden közzétett kormányrendeletek tartalmazzák a július elsejével életbe lépő négy új intézkedés részleteit. Ezek a babaváró támogatás, nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, családi otthonteremtési kedvezményhez kapcsolódó hitelek kibővítése és az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklése.

Novák Katalin elmondta továbbá, hogy megemelik a magán- és a családi bölcsődék finanszírozását, valamint 20 ezerrel növelik a férőhelyek számát is.

Magyar Közlöny
családvédelmi akcióterv
Magyarország
Novák Katalin

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.