Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Menczer: Az Orbán-kormány mindent megtesz a bevándorlás ellen

2021.11.26
12:55
Forrás
MTI
Amíg az Orbán-kormány vezeti Magyarországot, addig a határkerítés állni fog, és a kormány mindent megtesz a bevándorlás ellen - mondta Menczer Tamás.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hozzátette, hogy ugyanakkor Magyarország szolidáris, és támogat mindenkit, aki a határát védi. A politikus kiemelte, hogy Brüsszelben azt gondolják, a bevándorlás hasznos, és megoldást jelentene Európa összes problémájára, a magyar kormány felfogása szerint azonban a migráció nem megoldás, hanem maga a probléma. Bakondi György, a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, hogy Afganisztánból naponta 30-35 ezren jönnek el, ezért feltételezhető, hogy a jelenlegi tendenciák folytatódni fognak, és nem csökken az illegális migránsok száma. Magyarország és Szerbia közös járőrözésbe kezdett a határon, ez segít a lakosság megnyugtatásában, és az embercsempészek, a határt szervezetten megközelítő migránsok távoltartásában is - mondta. 

Orbán-kormány
Menczer Tamás

Most

11:56, Frissítve: 12:16

Hol érdemes tankolni, ha tengerre utazunk?

Az idén nagyjából 40 euróval kerül többe, ha a görögországi Halkidikire utazunk Szerbiából, mint a korábbi években. De szinte bárhova is megyünk nyaralni, jó sok pénzben kerül, hiszen drasztikusan megnőtt az üzemanyagok ára.
11:24, Frissítve: 11:41

Nyári napközi Palicson

Nyári napközit szervez a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi iskolában 5-től 15 éves korú gyerekek számára. A résztvevőket kézműves foglalkozások, társas- és szabadtéri játékok várják az elkövetkező két hétben és augusztus második két hetében.
10:29

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.
10:21

Megújul a Pitypang ovi Adán

Megkezdődött Adán a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének felújítása. A kétszintes Pitypang épület vízvezetékhálózatának teljes cseréjét végzik.

Népszerű