Ugrás a tartalomra
Pixabay/vgnk

Mi lesz a külföldi kollégista diákokkal Magyarországon?

2020.08.19
14:24
Forrás
MTI, EMMI
Teljes kapacitással üzemelnek szeptembertől a magyarországi egyetemi kollégiumok, és beköltözhetnek a külföldi hallgatók is. Elmondjuk, mi vár rájuk.

Az aktuális országbesorolások alapján amennyiben a tanuló sárga, illetve piros besorolású országból érkezik, a határátlépéskor házi karanténban tartózkodásra kötelezik, ezért a kollégiumoknak biztosítaniuk kell a tanuló elkülönített elhelyezését és ellátását - áll a magyar köznevelési intézmények következő tanévre vonatkozó járványügyi protokolljában. A tanulók koronavírus-tesztelését a magyar állam térítésmentesen biztosítja az erre kijelölt laboratóriumokban. Amíg a negatív teszteredmények rendelkezésre nem állnak, addig a kollégiumoknak megfelelő elkülönítést kell biztosítaniuk az érintettek számára. Az illetékesek azt javasolják, hogy a kollégisták augusztus 28-ig érkezzenek meg Magyarországra.

kollégium
diákotthon
külföldi diák
karantén
teszt
tesztelés
koronavírus
járvány

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű