Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A migránsok kitartóak, folyamatosak az illegális határátlépési kísérletek

2020-08-02
08:09
2020-08-02
09:50
Forrás
police.hu
Szombaton Magyarországon a hatóságok 40 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, míg 21 főt akadályoztak meg abban, hogy illegálisan az ország területére lépjen a szerb-magyar határon.

Augusztus első napján Magyarország területén a rendőrök és a katonák 40 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 21 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon. Magyarország területén 13 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 1 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Szombaton Csongrád-Csanád megyében 23 határsértő próbált meg jogellenesen bejutni  Magyarország területére. A rendőrök 15 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 8 fő bejutását pedig megakadályozták. Az egyenruhások 2020. augusztus 1-jén 0 óra és 24 óra között hat esetben, összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok pakisztáni, afgán, palesztin, illetve szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 8 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

migráns
illegális határátlépés

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.