Ugrás a tartalomra
EB

Mikor alakul meg a koszovói kormány?

2019-12-16
19:09
Forrás
MTI
Mostanra csak az biztos, hogy Koszovó következő miniszterelnöke Albin Kurti lesz.

Két hónappal az előrehozott parlamenti választások után sem sikerült a két győztes pártnak megállapodnia egy leendő koalíciós kormányzásról, így akár az is előfordulhat, hogy újabb voksolást kell kiírni - írta több pristinai újság is hétfőn. Az október 6-i voksolást az Albin Kurti vezette eddigi ellenzéki, ultranacionalista Önrendelkezés nyerte meg, és a 120 tagú törvényhozásban 32 helyet szerzett. A második helyen az eddig szintén ellenzéki, Isa Mustafa vezette Koszovói Demokrata Szövetség végzett 29 megszerzett mandátummal. A két párt már az előzetes eredmények ismertetése után megkezdte a koalíciós tárgyalásokat, de azóta is csak annyit tudni, hogy Koszovó következő miniszterelnöke Albin Kurti lesz. A híradások szerint nem is a tárcák elosztása okozza a legnagyobb vitát a két fél között, hanem az, hogy ki legyen az ország következő köztársasági elnöke, miután Hashim Thaci államfő mandátuma 2021-ben lejár.

Koszovó
kormányalakítás
Albin Kurti

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.