Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Milyen idén Magyarország tortája?

2020.08.04
12:55
2020.08.04
13:02
Forrás
Pannon RTV
Az is kiderült, kik nyerték a Szent István-napi kenyér és 2020 leginnovatívabb kenyerének versenyét.

Kihirdették Magyarország tortájának, a Szent István-napi kenyér és 2020 leginnovatívabb kenyerének győzteseit Budapesten, a Parlamentben. A sajtótájékoztatón elhangzott, a május 27-én meghirdetett, kétfordulós kenyérversenyen a szakmai zsűrinek kifejezetten nehéz dolga volt. Csaknem félszáz nevezésből választották ki a továbbjutókat. A döntőben 15 kenyeret kóstoltak. Az idei Szent István-napi kenyér a Balmaz Sütöde Kft. által készített - Fülep Zsolt és Fülep Ádám által bemutatott - Hajdúsági házi kenyér lett.

MTI/Koszticsák Szilárd

2020 leginnovatívabb kenyerének pedig a Hel Pékség Kft. - Szász Krisztián és Horváth Zoltán által bemutatott - Rozmaringos burgonyás cipót választották.

MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyarország tortája versenyt idén hirdették meg 14. alkalommal. A címet a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda Curiositas - magyarul kíváncsiság, különleges - tortája nyerte, amelyet Füredi Krisztián készített. A torta fő összetevője a mogyoró, a mandula és a csokoládé, valamint a birsalma.

MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyarország cukormentes tortája versenyt a Szentivánéji Álom nyerte el. A pilisszentiváni JÓkenyér Cukrászat csapata által, Dienes Andrea cukrászmester vezetésével elkészített alkotás nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, amelyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi. A Szentivánéji Álom - a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai szerint - szeletenként 13,3 gramm szénhidrátot és 252,5 kalóriát tartalmaz.

MTI/Koszticsák Szilárd

A két győztes tortát augusztus 19-étől az ország számos cukrászdájában árusítják.

Idén két különdíjat is kiosztottak a legjobb gyógyhatású alapanyagú tortáért és a leginnovatívabb cukormentes tortáért. A legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta a szegedi Virág Cukrászda berkenyét tartalmazó Mogyorócskája lett. A leginnovatívabb cukormentes torta különdíját pedig a monori Ami Süti Ami Pisztácia elnevezésű alkotása kapta.

Magyarország tortája
Szent István-napi kenyér
innovatív kenyér
eredmény
torta
kenyér

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.