Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Minden magyar gyermeknek biztosítani kell az anyanyelvi képzést a Kárpát-medencében

2022.05.13
12:21
Forrás
MTI
Ezt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter jelentette ki az erdélyi Máréfalván.

Hozzátette, a kormány célja, hogy egyetlen magyar gyermek se kerülhessen olyan méltatlan helyzetbe a Kárpát-medencében, hogy ne tudjon anyanyelvű óvodai vagy iskolai képzésben részesülni. Szijjártó az új máréfalvai óvoda és napközi otthon ünnepélyes alapkőletételén beszédében fantasztikusan jó hírnek nevezte, hogy a helyi magyar közösség folyamatosan nő, ezért szükség van az óvodára, ami világosan mutatja a magyar kormány által meghirdetett Kárpát-medencei óvodafejlesztési program sikerét. A miniszter arra is kitért, hogy áprilisban történelmi jelentőségű választás zajlott Magyarországon. A szavazatát leadó határon túli magyarok száma is rekordot döntött. Ez szerinte bebizonyította, hogy az anyaország számíthat a külhoni közösségekre, ahogyan ez fordítva is igaz, illetve megerősítette azt az elvi álláspontot, hogy "minden magyar felelős minden magyarért".

Szijjártó Péter
magyar
magyar
magyar
magyar
gyermek
Kárpát-medence
oktatás
oktatás
oktatás
oktatás
oktatás
oktatás
oktatás
oktatás
oktatás
oktatás

Most

11:10

A FIFA megbüntette Szerbiát

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség megbüntette Szerbiát a koszovói térképet ábrázoló zászló miatt, amelyen a „Nem adjuk meg magunkat” felirat szerepelt. A zászló a szerb válogatott öltözőjében volt a brazil meccs előtt.

Népszerű

Holtrészeg sofőrt kaptak el Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Néphősök utcában állították meg a rendőrök szombaton azt a sofőrt, akiről hamarosan kiderült, szó szerint holtrészegen, 3,85 ezrelékes véralkoholszinttel vezette járművét.