Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

„Mindennap igent kell mondanunk a magyarságunkra”

2022.06.04
13:03
2022.06.04
15:54
Forrás
Magyar Nemzet
Mint a víz a halnak, olyan magától értetődő számunkra a magyarságunk – kezdte Novák Katalin magyar köztársasági elnök ünnepi beszédét a Rákóczi Szövetség nemzeti összetartozás napi rendezvényén Sátoraljaújhelyen.

Magyarország államfője köszöntötte a Kárpát-medence minden részéről megjelent fiatalokat. Mint fogalmazott, ma nem a veszteségeinket siratjuk, hanem gazdagságunkat ünnepeljük. Nincs különbség határon túl és innen élő magyar között, a magyar az magyar, és pont – szögezte le. Elmondta, azért ment el a Rákóczi Szövetség táborába, hogy közösen tegyék fel a kérdést, mit jelent ma a nemzeti összetartozás, a magyarságunk. Az államfő arról is beszélt, hogy amikor húsz évvel ezelőtt a házasságkötésekor kimondta az igent, nem gondolta volna, hogy ezt az igent nap mint nap ki kell mondani, akkor is, ha nem mindig könnyű. Ugyan így van ez a magyarságunkkal is – mondta Novák Katalin.

Novák Katalin, köztársasági elnök, Magyarország: Magyarnak lenni döntés is, az hogy magyar vagy, magyar vagyok, az hogy magyarok vagyunk több annál, hogy magyarnak születtünk. Nap mint nap igent kell mondanunk a magyarságra. Szeretnénk azt, ha Magyarországon egyre több fiatal merne igent mondani a másikra. Hogyha egyre több fiatal érezné úgy, hogy elég bátor ahhoz, hogy igent mondjon a közös életre, hogyha egyre többen mernének házasságot kötni és családot alapítani. És örülünk neki, hogy ez ma már így is van, hiszen ma már kétszer annyian kötnek házasságot Magyarországon, mint 10 évvel ezelőtt. Szeretnénk, ha így lenne ez a magyarsággal is, nem csak a házasságkötéssel. Szeretnénk, ha egyre több fiatal merne igent mondani a magyarságra.

Rákóczi Szövetség
Rákóczi Szövetség
Novák Katalin
nemzeti összetartozás napja

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű