Ugrás a tartalomra

A Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásáról dönt a Magyar Országgyűlés

2015-10-12
08:21
Az Magyar Országgyűlés hétfői ülésén elfogadhatja a Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásához szükséges törvénymódosításokat
Az Magyar Országgyűlés hétfői ülésén elfogadhatja a Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásához szükséges törvénymódosításokat. A Ház a napirend előtti felszólalásokat követően tartja határozathozatalát. A képviselők ekkor zárószavazást tartanak arról a két jogszabályról is, amely a Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásáról rendelkezik. Az új tárca a harmadik Orbán-kormány tizedik tárcája, vezetője pedig Rogán Antal lesz, aki októberig a Fidesz képviselőcsoportját irányította. A házelnök előzetes napirendi javaslata szerint az ülés 11 órakor kezdődik, a parlament ekkor megemlékezik a 94. életévében elhunyt Göncz Árpádról, aki az első szabad választások után az új Országgyűlés alakuló ülésén házelnök lett, és ő látta el az ideiglenes köztársasági elnöki teendőket is. 1990. augusztus 3-án a parlament öt évre őt választotta a Magyar Köztársaság első elnökévé. (MTI)

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.