Ugrás a tartalomra

A Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásáról dönt a Magyar Országgyűlés

2015-10-12
08:21
Az Magyar Országgyűlés hétfői ülésén elfogadhatja a Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásához szükséges törvénymódosításokat
Az Magyar Országgyűlés hétfői ülésén elfogadhatja a Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásához szükséges törvénymódosításokat. A Ház a napirend előtti felszólalásokat követően tartja határozathozatalát. A képviselők ekkor zárószavazást tartanak arról a két jogszabályról is, amely a Miniszterelnöki Kabinetiroda létrehozásáról rendelkezik. Az új tárca a harmadik Orbán-kormány tizedik tárcája, vezetője pedig Rogán Antal lesz, aki októberig a Fidesz képviselőcsoportját irányította. A házelnök előzetes napirendi javaslata szerint az ülés 11 órakor kezdődik, a parlament ekkor megemlékezik a 94. életévében elhunyt Göncz Árpádról, aki az első szabad választások után az új Országgyűlés alakuló ülésén házelnök lett, és ő látta el az ideiglenes köztársasági elnöki teendőket is. 1990. augusztus 3-án a parlament öt évre őt választotta a Magyar Köztársaság első elnökévé. (MTI)

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.
08:41, Frissítve: 09:22

Ma kezdődik a tavasz

Szerbiában 22 óra 58 perckor köszönt be a Ruđer Bošković csillagászati társaság értesítése szerint.
07:44, Frissítve: 08:41

A boldogság nemzetközi napja van

Az ENSZ Közgyűlése nyilvánította március 20-át e nappá, hangsúlyozva, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja".

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.