Ugrás a tartalomra
Pixabay/Mariamichelle

Mit ne csináljunk ezen a nyáron Splitben?

2023.01.29
14:54
2023.01.29
19:53
Forrás
Szerbiai RTV
Például ne sétáljunk fürdőruhában a város utcáin, mert akár 150 euróval is megemelhetjük a nyaralás költségeit - ennyi ugyanis a büntetés az év eleje óta életbe lépő kommunális rendről szóló szabályzatban.

De tiltott még a közterületen való alkoholfogyasztás, de a póráz nélküli kutyasétáltatás is - jelenti a helyi sajtó. Több tucat kommunális rendőr visel majd gondot a szabályok betartásáról az elkövetkező időszakban - teszik hozzá. Dubrovnik egyébként már 2020 óta alkalmaz hasonló szabályozást.

Split
nyár
nyaralas
Horvátország
Dubrovnik

Most

12:26, Frissítve: 12:58

Lélekben megújulva

Nagyböjti lelki napot tartottak Kelebián a Márton Áron Közösségi Házban. A Vajdasági Pax Romana alapítása óta minden évben szervez programokat a karácsony és a húsvét előtti időszakban, azzal a céllal, hogy a hívekhez közelebb hozzák az ünnepeket.
10:38, Frissítve: 11:04

Két nép ezeréves barátsága

Március 23-a lengyel-magyar barátság napja. A két nép barátsága közel ezer évre, Szent László királyig nyúlik vissza. Lengyelország 1939-es német, valamint szovjet megszállását követően elsőként a magyar állam nyújtott segítő kezet a lengyeleknek.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.