Ugrás a tartalomra
pixabay/jorono

Montenegró - 41 támogatója van Lekićnek

2022.09.20
20:26
Forrás
Szerbiai RTV
41 támogatót szereztek ahhoz, hogy a bizalmi szavazáson megbukott Dritan Abazović helyett Miodrag Lekić egykori külügyminisztert javasolják kormányalakítónak Montenegróban - ezt Andrija Mandić, a Demokratikus Front képviselője közölte.

A montenegrói államfő ezt megelőzően azt mondta, a házelnöktől a parlament feloszlatását kérte. Milo Đukanović közölte, az új kormány csak választásokkal alakulhat meg és nem fogadja el Miodrag Lekić jelölését kormányalakítónak.

Andrija Mandić szerint a montenegrói államfő puccsal próbálkozott.

A montenegrói kormány augusztus 19-én bukott meg bizalmi szavazáson, a 81 képviselő közül 50 támogatta az Abazović vezette kabinet ellen beadott bizalmatlansági indítványt. Abazović április óta vezette az országot, ám a bizalmi szavazást kezdeményező politikusok nehezményezték, hogy aláírt egy egyezményt a szerb ortodox egyházzal, amely sokak szerint túl nagy hatalmat ad az utóbbi kezébe más vallási felekezetekkel szemben.

Montenegró
kormányalakítás

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.