Ugrás a tartalomra
Pixabay/HubertPhotographer

Montenegró és Horvátország is szigorít

2021.07.23
14:04
2021.07.23
14:13
Forrás
FoNet, Magyar Szó
A járványügyi helyzet változása miatt új korlátozások lépnek életbe Montenegróban és Horvátországban is.

Montenegróban augusztus másodikáig tilos az éjszakai klubok és diszkók nyitva tartása mind nyílt, mind pedig zárt térben. Ezt Igor Galić, a montenegrói Közegészségügyi Intézet igazgatója jelentette be.

Galić elmondta, augusztus másodikától újra kinyithatnak majd, azonban csak azok látogathatják, akik legalább a vakcina első dózisát felvették, vagy negatív PCR-teszttel rendelkeznek, vagy fel tudják mutatni, hogy az elmúlt 180 napban átestek a koronavíruson.

Tilos továbbá a bulik illetve fesztiválok tartása, valamint a tömeges gyülekezések zárt térben. Reményeik szerint augusztustól ezeket is megtarthatják, de ide is ugyanazzal a feltétellel lehet majd menni, mint az éjszakai klubok esetében.

Kiemelte, hogy egyik esetben sem fogadható el a negatív gyorsteszt, vagy az antitest-teszt.

Pannon RTV

Horvátországban pedig hétfőtől Covid-igazolás nélkül csak 15 főnél kisebb összejöveteleket engedélyeznek, ennél népesebb rendezvényekre csak Covid-igazolással lehet belépni. 

Montenegró
Horvátország
koronavírus
szigorítás

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.