Ugrás a tartalomra
Pixabay/mahendrasingh2022

Müller Cecília: Leszálló ágba került az ötödik hullám

2022.02.25
09:12
2022.02.25
11:56
Forrás
MTI, koronavirus.gov.hu
Magyarországon 4,5 ezer új covid-fertőzött és 88 elhunyt van.

Magyarországon egy nap alatt 4498 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak. 88 személy halt meg a fertőzéssel összefüggésben. Kórházban 3997 covid-beteget ápolnak, közülük 148-an vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon péntek délután és szombaton újabb oltási akció lesz, és márciusban is folytatódnak az oltási akciónapok - jelezték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Leszálló ágba került a koronavírus ötödik hulláma - mondta a magyar országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatornán. Müller Cecília közölte, az ötödik hullám csúcsára a negyedik héten ért el Magyarország, azóta folyamatosan javulnak a járványügyi adatok. A javulás mértéke egyre fokozódik, és elég jó ütemben halad: az új fertőzöttek száma, a kórházban vagy a lélegeztetőgépen lévők száma csökken, és a szennyvízből vett minták is biztatók.

Magyarországon is főként a koronavírus omikron variánsa fertőz, az adatok szerint 99 százalékban, de a delta variáns is jelen van. Ugyanakkor már Magyarországon is megjelent az omikron egy újabb variánsa, amely a pozitív minták 12 százalékáért felelős. Ennek tünetei hasonlók az eredeti omikron okozta tünetekhez.

koronavírus
járvány
Müller Cecília
ötödik hullám

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.