Ugrás a tartalomra
Twitter

Nagy erejű földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát - VIDEÓVAL!

2022.04.23
11:29
2022.04.25
21:11
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó, MTI
5,7-es erősségű földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovinát pénteken késő este, valamivel éjfél előtt. Egy személy meghalt, többen megsérültek.

10:00 - Magyarországon is érezhető volt az a földrengés, amely Bosznia-Hercegovina déli részét rázta meg, egy ember halálát és többnek a sérülését okozva péntek éjjel - tájékoztatta a Kövesligethy Radó szeizmológiai obszervatórium az MTI-t. A földrengést a Magyarországon élők egy része is érezte az obszervatórium on-line szeizmológiai állomásainak mérései szerint a Dunától nyugatra eső országrészekben, főként Pécs és Komló térségében, de károkról nem érkezett bejelentés az intézményhez - közölte.

7:00 - A rengés epicentruma Ljubinje településtől 14 kilométerre volt, a fészke pedig 5 kilométeres mélységben. Stolac városban szikla zuhant egy lakóházra, egy 28 éves nő súlyosan megsérült, majd a kórházba szállítást követően elhunyt. A helyi hatóságok szerint több épület beomlott. A földrengést az egész Balkánon érezni lehetett, tudósítók beszámolói szerint Belgrádban, Zágrábban és Szkopjéban, az epicentrumtól több mint 400 kilométeres távolságban is észlelték a nagyjából 20 másodpercig tartó földmozgást. Később több kisebb utórengés is érezhető volt.

A Balkán-félszigeten gyakran előfordulnak földrengések. Horvátország középső részét 2020 decemberében 6,4-es erősségű földrengés rázta meg, akkor hét ember meghalt, és több száz ház megrongálódott. Ugyancsak komoly károkat okozott 2020 márciusában egy 5,3-es erősségű rengés Zágrábban. Albániában pedig több mint ötvenen haltak meg 2019 novemberében egy 6,4-es erősségű földmozgás következtében.

Bosznia-Hercegovina
földrengés

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.