Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

Négymillió beoltott Magyarországon

2021.05.03
09:24
2021.05.03
12:35
Forrás
MTI
Az újraoltottak száma meghaladja a kétmilliót. A legfrissebb koronavírus-számokat is közölték.

Magyarországon újabb 1219 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és meghalt 106, többségében idős, krónikus beteg. Kórházban 4872 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 572-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány kezdete óta 784 111-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek jelenleg 228 002-en vannak. Az elhunytak száma 27 908-ra, a gyógyultaké 528 201-re emelkedett. Hatósági házi karanténban 27 386-an vannak.

Meghaladta a négymilliót a beoltottak száma, eddig összesen 4 073 149 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 077 160-an már a második adag vakcinát is megkapták.

Dr. Müller Cecília, Magyarország tiszti főorvosa kiemelte, már 16 és 18 év közötti fiatalok is regisztrálhatnak a védőoltásra. Fontos újdonság még, hogy keddtől a Magyarországon élő külföldi személyek oltása is megkezdődik.

Dr. Müller Cecília, országos tiszti főorvos, Magyarország: „Megnyílik a lehetőség várhatóan a TAJ-szám nélküli Magyarországon élő külföldiek számára is. Járványügyi szempontból ez egy rendkívül fontos dolog, és egy újabb lépés előre, hiszen ezek a külföldi társaink itt élnek, Magyarországon, ezek a személyek velünk együtt élnek, és járványügyi szempontból természetesen éppen ugyanolyan elbírálás alá esnek, mint a magyar állampolgárok.”

Magyarország
oltás
koronavírus
fertőzöttek
vakcina
járvány

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.