Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Négyszáznál is több határsértővel szemben intézkedtek a magyar rendőrök a hétvégén

2020-10-19
12:17
2020-10-19
12:23
Forrás
MTI
Négyszázhét határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig - tájékoztat a magyar Országos Rendőr-főkapitányság.

A magyar rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 155, szombaton 99, vasárnap 138 az ország területén jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és horvát határszakaszon 15 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 923 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza. A megelőző héten - október 5-től 11-ig - ez a szám 1144 volt. A román és horvát határszakaszon 87 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt hat gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

határ
határsértő
rendőr
migráns
magyar

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.