Ugrás a tartalomra

Nem hagyhatja el Bosznia-Hercegovinát, míg ki nem fizette a bírságot

2019-09-04
12:50
Forrás
VajdaságMa
Azok a külföldiek, akik közlekedési szabálysértést követnek el Bosznia-Hercegovinában, addig nem léphetik át a határt, amíg nem fizetik ki a bírságot.

Minderről az a szabálysértésekről szóló törvénymódosítási tervezet rendelkezik, amely szeptember 10-én kerül a bosznia-hercegovinai parlament képviselői elé. Az előterjesztő, vagyis a boszniai kormány az indoklásban megemlíti, a módosítás célja, hogy elhárítsák a törvény alkalmazása során tapasztalt hiányosságokat. A módosítás szükségességét az igazságügy-miniszter által alakított munkacsoport is megállapította. A hatályos törvény a többi között nem definiálja, hogy a rendőrség önállóan letartóztathatja a szabálysértéssel gyanúsított személyt, hanem ezt csak a felhatalmazott hivatalos személy kérelmére teheti meg. Ezért a javasolt megoldás meghatározza, hogyan lehet kikényszeríteni a külföldi állampolgároktól a bírság és az eljárás költségeinek kifizetését, mielőtt elhagyják Bosznia-Hercegovinát.

szabálysértés
bírság
Bosznia-Hercegovina
határ

Most

16:49, Frissítve: 19:37

Sikeres a Mentorprogram Vajdaságban

A Mentorprogram hozadékairól Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár beszélt a Közügyeknek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.