Ugrás a tartalomra
Brexit
Illusztráció: Pixabay

Nem hoz változást az EU-ból való kilépés az Egyesült Királyságban élő magyarok számára

2020-01-16
11:22
2020-01-16
13:23
Forrás
MTI
A Brexit után erősíteni akarják a magyar és a brit kapcsolatokat – mondta a budapesti nagykövet.

Az Egyesült Királyságban élő magyarok számára semmi nem változik a Brexit után - mondta Iain Lindsay, Nagy-Britannia budapesti nagykövete az M1 aktuális csatornán. Elmondta, január 31-e, vagyis az ország Európai Unióból való kilépése után is szabadon utazhatnak a magyarok az Egyesült Királyságban 2020 végéig, és továbbra is dolgozhatnak vagy tanulhatnak ott. Január 31-e után Nagy-Britannia lesz Magyarország legnagyobb, az Európai Unión kívüli kereskedelmi partnere, ráadásul - a Kárpát-medencén kívül - az Egyesült Királyságban él a legtöbb magyar, és ez az ország a második vagy harmadik legvonzóbb célállomás a magyar diákság számára. A brit nagykövet elmondta, céljuk, hogy erősítsék a két ország közötti kapcsolatokat.

Brexit
Egyesült Királyság
Európai Unió
brit nagykövet

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
16:47, Frissítve: 16:54

Városnapot ünnepelt Zombor

Az önkormányzat által szervezett központi rendezvényen egyebek között az első zombori rendezett park létrehozásáról emlékeztek meg, valamint a zombori Énekes Társaság történetét is bemutatták.

Népszerű

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.