Ugrás a tartalomra
Brexit
Illusztráció: Pixabay

Nem hoz változást az EU-ból való kilépés az Egyesült Királyságban élő magyarok számára

2020-01-16
11:22
2020-04-19
17:09
Forrás
MTI
A Brexit után erősíteni akarják a magyar és a brit kapcsolatokat – mondta a budapesti nagykövet.

Az Egyesült Királyságban élő magyarok számára semmi nem változik a Brexit után - mondta Iain Lindsay, Nagy-Britannia budapesti nagykövete az M1 aktuális csatornán. Elmondta, január 31-e, vagyis az ország Európai Unióból való kilépése után is szabadon utazhatnak a magyarok az Egyesült Királyságban 2020 végéig, és továbbra is dolgozhatnak vagy tanulhatnak ott. Január 31-e után Nagy-Britannia lesz Magyarország legnagyobb, az Európai Unión kívüli kereskedelmi partnere, ráadásul - a Kárpát-medencén kívül - az Egyesült Királyságban él a legtöbb magyar, és ez az ország a második vagy harmadik legvonzóbb célállomás a magyar diákság számára. A brit nagykövet elmondta, céljuk, hogy erősítsék a két ország közötti kapcsolatokat.

Brexit
Egyesült Királyság
brit nagykövet
Európai Unió

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.
15:33, Frissítve: 18:48

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Népszerű