Ugrás a tartalomra

Nemzetközi szinten is sikeres a magyar chipsadó

2019.08.18
10:31
2019.08.18
10:39
Forrás
M1, hirado.hu
Az egészségtelen termékekre kirótt népegészségügyi magyar termékadó bekerült ugyanis az Európai Bizottság „jó gyakorlat” elnevezésű adatbázisába.

A chipsadó az egészségtelen termékekre kirótt népegészségügyi termékadó. Magyarországon 2011-ben jelent meg a közterhek között. Elsőként a cukrozott gyümölcslevekre, energiaitalokra, ételízesítőkre, snackekre vetette ki a kormány arra hivatkozva, hogy a magyar lakosság kedvezőtlen egészségügyi állapotáért ezeknek a termékeknek a fogyasztása is felelős. Ma már az üdítők, szörpök is ebbe a körbe tartoznak, évente több tízmilliárd forint extra bevételhez juttatva a költségvetést. A chipsadó a táplálkozással kapcsolatos egészségügyi intézkedések hungarikuma, követendő példa lehet az Európai Unióban – mondják a szakemberek.

adó
chips
chipsadó
Európai Bizottság

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.