Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/Korábbi felvétel

Nincs halálos áldozata a bulgáriai buszbalesetnek

2022.08.15
08:06
2022.08.15
16:04
Forrás
Szerbiai RTV
Nincs halálos áldozata a bulgáriai buszbalesetnek – közölte Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter, miután kollégáival meglátogatta a baleset sérültjeit.

Egy gyermeket megműtöttek, és már jól érzi magát. Egy szülő lábát amputálni kellett. Egy gyermek fejsérülést szenvedett, őt további megfigyelésre átszállítják Szófiába, és a megműtött gyereket is valószínűleg ott fogják tovább kezelni – mondta a miniszter. Arról is tájékoztatott, hogy megszervezik azoknak a gyerekeknek a hazaszállítását, akik jól érzik magukat, hogy segítsenek a hozzátartozóknak.

A buszsofőrt előzetes letartóztatásba helyezték, várhatóan vádat emelnek ellene.

Lončar köszönetet mondott mindenkinek, aki Bulgáriában bármilyen módon részt vett abban, hogy a szerbiai gyerekek és felnőttek megfelelő ellátást kapjanak a baleset után. Megerősítette, hogy nyolc gyerek és négy felnőtt sérült meg, amikor egy szerbiai autóbusz egy árokba futott, és felborult a Szófiába vezető autópályán.

A buszban egy batajnicai néptánccsoport tagjai és kísérőik, valamint szüleik utaztak. A gyerekek egy fesztiválról tartottak hazafelé. A baleset oka még nem ismeretes, de egy utas elmondása szerint az autóbusz akkor fordult le az útról, amikor a sofőr megpróbálta leengedni a mellette levő ülést, hogy odaülhessen egy szülő a gyermekével, aki rosszul érezte magát.

Bulgária
buszbaleset

Most

07:36

Rotyogott a pörkölt Hertelendyfalván

Pörköltfőző versenyt rendeztek Hertelendyfalván a református templom felszentelésének ünnepén. Az imaház udvarában gyűltek össze az emberek. Tizenhárom bográcsban főtt a különböző, sajátos recept szerint készített pörkölt.
19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.