Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

2020-03-26
07:38
2020-03-26
12:41
Forrás
MTI
Egy nap alatt 226-ról 261-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, közülük 247 magyar állampolgár.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, ezzel 261-re nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Az eddigi 21 főről 28–ra nőtt a gyógyultak száma is. A fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 247 magyar állampolgár. A betegségbe mostanáig tízen haltak bele. Kórházi karanténban pedig százan vannak. A mintavételek száma 8005.

Müller Cecília, országos tiszti főorvos, Magyarország: „Ha használja valaki a maszkot, akkor azt viszont tegye jól. Egy olyan szájmaszk viselése, ami tulajdonképpen hamis illúziót kelt bennünk, hogy mindentől védve vagyunk ez nem helyes és semmiképp nem elégséges. Sőt adott esetben felesleges tényező lehet bizonyos esetben, ha valaki állandóan nyúlkál a maszkhoz, mert kényelmetlen annak a viselése, akkor fogdossa az arcát, a kezével saját magát be fogja fertőzni. Ezek a maszkok nem zártak tehát igazából valóban a cseppfertőzés továbbterjedését akadályozzák meg.”

koronavírus
koronavírus-fertőzött
Magyarország

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.