Ugrás a tartalomra
ezer forintos
Pannon RTV

November 1-től csak az új 1000 forintos bankjeggyel lehet fizetni

2018-10-30
16:51
Forrás
mnb.hu
Már csak szerdáig használhatók kereskedelmi forgalomban a 2017 előtt kibocsátott 1000 forintos bankjegyek.

Ezeket ugyanis október utolsó napján a Magyar Nemzeti Bank bevonja a forgalomból - olvasható az MNB oldalán. November 1-től már csak az idén márciusban megjelent, megújított 1000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni vagy beváltani azokat, ugyanis a bevonási határnapot követően a kereskedők, pénzváltók már nem kötelesek elfogadni a régi, bevont címleteket. Fontos tudni, hogy a még be nem cserélt régi 1000 forintos bankjegyek nem veszítik el értéküket: minden magyarországi bank- és postafiókban három évig, a magyar jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű fizetőeszközre. 

1000 forintos
Magyar Nemzeti Bank

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.