Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Nyilatkozat arról, hogy a családok a megoldás a demográfiai problémákra

2021.09.22
15:39
2021.09.22
15:50
Forrás
MTI
Novák Katalin bejelentette, közös konferencianyilatkozatot ír alá Orbán Viktor magyar miniszterelnök az eseményen részt vevő állam- és kormányfőkkel a csütörtökön kezdődő IV. budapesti demográfiai csúcson

Novák Katalin magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a nyilatkozat célja, hogy az aláírók tanúságot tegyenek arról, ők is a családokban látják a megoldást a demográfiai problémákra. A nyilatkozat szövege még egyeztetés alatt van - tette hozzá a miniszter. A demográfiai csúcson az előzetes tervek szerint Aleksandar Vučić szerb államfő is részt.

A magyar miniszter ismertette azt is, hogy a Várkert Bazárban zajló kétnapos rendezvényre ötszáz vendéget várnak, köztük olyan vezető politikusokat, közéleti szereplőket, tudósokat, civil és egyházi szereplőket, valamint a vállalati szféra képviselőit, akiknek van mondanivalójuk arról, miként lehet családközpontúan gondolkodni, elősegíteni a gyermekvállalást és a demográfiai kihívásokra családközpontú válaszokat adni. A demográfiai csúcson tizennyolc országból hetvenen szólalnak majd fel, és az eseményre több mint száz sajtóorgánum regisztrált - fűzte hozzá.

Novák Katalin felhívta a figyelmet arra, hogy Európában és a fejlett világ egészében nem születik elég gyermek, folyamatosan fogy a népesség. Magyarország válasza a demográfiai kihívásokra családközpontú, mert a kormány szerint a családban van a megoldás - hangsúlyozta, hozzátéve: az idei demográfiai csúcs fő témája a fenntarthatóság, amelynek záloga a család.

demográfia
Novák Katalin

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.