Ugrás a tartalomra
Pixabay/Wokandapix

Nyitva állnak a magyarországi kollégiumok szeptembertől

2020-08-10
10:06
2020-08-10
10:15
Forrás
MTI
A gólyatáborok többségét is megtartják.

Magyarországon teljes kapacitással üzemelnek szeptembertől az egyetemi kollégiumok, beköltözhetnek a külföldi hallgatók is, és nem lesz kötelező koronavírus-tesztelés. Óvintézkedéseket viszont bevezetnek, például korlátozzák a vendégfogadást, elkülönítő helyiségeket alakítanak ki, maszkviselést írnak elő, sőt az ELTE magánszállásokat is kínál, hogy csökkentse a zsúfoltságot – olvasható a Magyar Nemzet mai számában.

A napilap cikke felidézi, hogy márciusban a járványügyi intézkedések között az egyik első az volt, hogy azonnali hatállyal kiürítették a kollégiumokat és néhány külföldi diák kivételével szinte mindenki hazaköltözött. Az új tanévre azonban visszatérhetnek a diákok. Bár lesznek speciális szabályok és óvintézkedések, a felvehető létszámokat nem csökkentik az egyetemek.

Az is kiderült, hogy a tervek szerint a magyarországi felsőoktatási intézmények többsége megtartja a gólyatáborát – mondta a magyar Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Budai Marcell elmondta, a táborokat a járványügyi szabályok betartásával rendezik, vagyis figyelnek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, és csak ötszáz résztvevősnél kisebb táborok jöhetnek szóba. Ugyanakkor több helyen is rövidítették a gólyatáborok idejét, és a programokon is módosítottak.

Elmondta azt is, koronavírus-tesztet valószínűleg nem kérnek majd, de a legtöbb tábor előtt lesz majd testhőmérséklet-mérés.

kollégium
nyitás
koronavírus
Magyarország
gólyatábor

Most

12:12

Összefogásban az erő

Összefogott a jövő vasárnap tartandó oromhegyesi helyi közösségi választás mintegy 15 jelöltje, hogy önkéntes munkával megszépítsék az egyik helyi játszóteret.

Népszerű