Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Nyugodt a helyzet Koszovón, Vučić este sajtótájékoztatót tart

2022.12.10
08:57
2022.12.10
09:05
Forrás
Pannon RTV
Nyugodt volt az éjszaka pénteken Kosovska Mitrovicában. A koszovói rendőrség letartóztatott egy szerb férfit, akit hivatalos személy elleni támadással vádolnak.

Az Európai Unió koszovói igazságügyi és rendőri missziójának, vagyis az EULEX csapatai járőröznek és fokozott figyelemmel kísérik a történéseket. Mellettük koszovói rendőrség különleges egységei is ügyeltek a rendre. Az utóbbiak kisebb csapatai a Bošnjačka mahala és a Tri Solitera városrészekben állomásoznak. A koszovói rendőrség a jarinjei határátkelőn az éjjel letartóztatta a szerb nemzetiségű M. A.-t. Őt minősített emberölési kísérlettel gyanúsítják. A vád szerint hivatalos személy elleni lőfegyveres támadásban vett részt. A helyzet továbbra is feszült a térségben, azt követően, hogy a koszovói rendőri erők csütörtök este bevonultak Koszovó északi részébe. Aleksandar Vučić, szerb államfő ma 19 órakor sajtótájékoztatót tart, ahol beszámol a koszovói helyzetről.

Koszovó

Most

11:32

Vasárnap kezdődik a Házasság hete

Vasárnap kezdődik a Házasság hete programsorozat Magyarországon. A szervező egyházak és civil szervezetek egy héten át közel ötven településen száznál több programmal hívják fel a figyelmet a házasság, a család értékeire.

Népszerű