Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vadlövő Gabriella

Október első hétvégéjén lesz a Nemzeti Vágta

2021.09.23
09:35
2021.10.03
10:58
Forrás
MTI
Kisorsolták a 14. Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét Budapesten.

Október 2-án és 3-án a megmérettetésen 60 magyarországi és határon túli település lovasa versenghet a leggyorsabbnak járó elismerésért a Hősök tere körül kialakított különleges pályán, többek között vajdaságiak is.

Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató kifejtette, idén több újítás is lesz a versenyen. A szombati napon ötfős előfutamokon vesznek részt a lovasok, 2,5 kört futnak a pályán. A 12 előfutam győztese automatikusan középdöntőbe jut, valamint az utánuk következő 12 legjobb időeredményt elért lovas is továbbjut a középdöntőbe, ahol 3,5 kör a táv. Az öt középfutam győztese jut aztán a döntőbe.

A kishuszár vágtán a korábbi 18 helyett 25 versenyző lovagolhat a Hősök terén.

Az eseményen a korábbi évekhez hasonlóan lesz nemzetközi futam is.

Budapest
sorsolás
Nemzeti Vágta

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.
20:07, Frissítve: 07:57

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.