Ugrás a tartalomra
Tanjug/Kenzo Tribouillard, Pool via AP

Orbán: Aki nem oltatja be magát, az potenciális súlyos beteg

2021.06.18
09:32
2021.06.18
09:38
Forrás
hirado.hu
A magyar kormányfő elmondta, még mindig van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát. Ők nagy eséllyel meg fognak betegedni, ezért arra kér mindenkit, hogy vegye fel a vakcinát.

Az oltások tekintetében másfél-két hónapnyi előnyünk van az unió más országaihoz képest és az ország újranyitásában is élen járunk – közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A szakemberek szerint az eddig ismert mutációkkal szemben az oltottak jó eséllyel védettek, de nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő. Meg kell békülnünk azzal, hogy aki nem oltatja be magát az potenciális súlyos beteg – mondta Orbán Viktor. Két nagy kérdés van az asztalon a jövő heti brüsszeli csúcson. Az egyik, hogy átvegyék-e a déliek által befogadott migránsokat? Magyarország szerint ez nem jó irány - részletezte a politikus.

A másik nagy kérdés a klímavédelem költsége. A kormány véleménye szerint, ezt a környezetszennyezőknek kell megfizetnie, nem a magyar családoknak - fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor
koronavírus

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.