Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Orbán: Az egyházi intézményeknek adott állami pénz a legjobb helyre kerül

2020-10-17
12:29
2020-10-17
12:34
Forrás
MTI
Amikor az állam forrást ad egy egyházi intézmény építésére vagy fenntartására, akkor a pénzt a legjobb helyre teszi - jelentette ki Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök ma a budapesti Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épületének átadása alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten vett részt.

Minden egyes forintnak a sokszorosát kapja vissza az egész magyarság oktatásban, nevelésben, kultúrában, családok, elesettek, szegények, öregek, betegek gondozásában vagy éppen nemzetépítésben, határon túli magyar közösségek megsegítésében. Sok-sok területen, ahol az egyház és az állam ma egymás munkatársai - fogalmazott az egyházi intézmények állami támogatásáról a kormányfő.

Orbán Viktor - idézve Gyökössy Endre református lelkészt, író-költőt - azt is mondta: arra kaptuk a keresztény szabadságot, hogy homo christianusoknak neveljük a gyermekeket, hitükért, családjukért, nemzetükért és embertársaikért elkötelezett embereknek.

Orbán Viktor
Magyarország
egyház

Most

20:30, Frissítve: 21:11

Európai koronavírus-járvány körkép

Emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe Ausztriában, emelkedik a halálesetek száma Csehországban.
17:18, Frissítve: 19:47

Vereséget szenvedett a TSC

2:0-ás vereséget szenvedett a TSC Belgrádban a szerb labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az FK Voždovac vendégeként.

Népszerű