Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán: Az oltás működik, Magyarország működik

2021.09.20
14:10
2021.09.20
17:21
Forrás
MTI
Az oltás működik, Magyarország működik - jelentette ki Orbán Viktor jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Országgyűlés őszi időszakának nyitó ülésén.

Még soha nem dolgoztak ennyien a rendszerváltás óta Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Országgyűlés őszi időszakának nyitó ülésén. Napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta: a magyar gazdaság repülőrajtot vett, hiszen a második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a GDP, ami a valaha mért legnagyobb növekedés. Orbán Viktor a koronavírus ellen oltásalapú védekezést javasolt.

A vakcinának köszönhetően Magyarországon az élet visszatért a normális kerékvágásba - jelentette ki Orbán Viktor az Országgyűlés őszi ülésének nyitónapján. A miniszterelnök hangsúlyozta: a számok alapján a járványnak egy negyedik hulláma is várható. Ezért Magyarország az oltásalapú védekezést folytatja – fejtette ki a kormányfő. „A betegség életveszélyes, az oltás viszont minden kétséget kizáróan működik. A nyár során a negyedik hullámra tehát felkészültünk. Van elegendő oltóanyag, gyógyszer és kórházi kapacitás. A kormány javasolja az országgyűlésnek a vészhelyzet és a rendkívüli jogrend év végéig történő meghosszabbítását.”

MTI/Koszticsák Szilárd

Repülőrajtot vett a magyar gazdaság - mondta Orbán Viktor. A magyar kormány képes lesz 5,5 százalék fölé emelni a gazdasági növekedést idén - tette hozzá a miniszterelnök. „A járvány kitörésekor a kormány vállalta: legalább annyi munkahelyet hozunk létre, amennyit a járvány tönkretett. Tisztelettel jelenthetem képviselő társaimnak, a vállalásunkat teljesítettük. Júliusban a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4 millió 700 ezer főt. Még soha nem dolgoztak ennyien a rendszerváltás után Magyarországon. 11 év alatt, közel egy millió új munkahely jött létre.”

Folytatják továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését, sőt a kormány tárgyal a munkaadókkal és a munkavállalókkal is, a minimálbér 200 ezer forintra történő emeléséről.

Orbán Viktor
Magyarország
koronavírus elleni védőoltás

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.