Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Orbán: Ezután is készek vagyunk a református egyház mellett állni

2020-10-31
12:46
Forrás
MTI
A magyar kormányfő részt vett a csömöri református templom felépüléséért tartott hálaadó istentiszteleten.

A magyar kormány ezután is kész a Magyarországi Református Egyház mellett állni, amikor majd az országos tisztújításuk után új lendülettel fognak a magvetéshez, a vetés gondozásához és a betakarításhoz - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma a csömöri református templom felépüléséért tartott hálaadó istentiszteleten.

A kormányfő úgy fogalmazott: szövetséget kínálnak a reformátusoknak azokra az esetekre is, amikor a még feltöretlen ugar megművelésébe fognak majd.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar ma is templomépítő nemzet, amire a mostani, templomromboló időkben igencsak büszkék lehetünk.

református egyház
Magyarország
Orbán Viktor
reformáció
istentisztelet
csömöri református templom

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.