Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán: A következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg

2021.06.17
15:09
2021.06.17
15:17
Forrás
MTI
Ha segíteni akarunk valakinek, akkor segítenünk kell, hogy minél gyorsabban visszatérhessen hazájába - mondta a magyar kormányfő.

A következő évtizedet a járványok és a migráció határozza meg, és ennek súlyos hatása van az európai kereszténydemokráciára - nyilatkozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy horvát hetilapnak. A kormányfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatban kifejtette: a kongresszus nem magyar esemény, hanem egy Magyarországon megrendezendő nemzetközi rendezvény, amelyre a pápa is ellátogat. Ez bizonyos protokolláris kérdéseket hagyott nyitva, így megnyitott egy rést - fogalmazott. Orbán Viktor elmondta: valóban van véleménykülönbség a Szentatya migrációval kapcsolatos véleménye és a magyar kormány álláspontja között.

Mi erőteljesen ellenezzük a migrációt, a katolikus egyháznak pedig megvan a maga álláspontja - magyarázta. Orbán kiemelte: a kereszténydemokrata politikának a keresztény kultúrával kapcsolatban is van mandátuma. A kereszténység megteremtette a szabad embert, ezért elsősorban az emberi méltóságot kell védelmezni. Elmondta: a migrációt illetően, ha segíteni akarunk valakinek, nem arra kell ösztönöznünk, hogy minél tovább maradjon távol a hazájától, hanem segítenünk kell, hogy minél gyorsabban visszatérhessen oda.

Orbán Viktor
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Most

12:55, Frissítve: 14:24

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.

Népszerű