Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán: Magyarország célja, hogy egy digitalizációs sikertörténet legyen

2019-09-09
15:34
Forrás
MTI
Magyarország készen áll, sőt már hozzá is fogott, hogy a digitalizálódó világgazdaság egyik sikertörténete legyen.

Ezt jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök Budapesten, a Hungexpón, a Nemzetközi Távközlési Egyesület Telecom World 2019 konferenciájának megnyitóján. Magyarország tíz év alatt Európa sereghajtójából a kontinens egyik éllovasává küzdötte fel magát, az ország arasznyira van a teljes foglalkoztatottságtól, modern ipara van, a magyar költségvetésnél biztonságosabb pedig kevés akad Európában, tette hozzá a miniszterelnök. Jelezte továbbá, hogy az újfajta magyar gazdasági modell középpontjában a versenyképesség, az újító és a vállalkozói szemlélet áll. A magyar kormány elindította a Digitális Jólét Programot, amelyben arra törekszenek, hogy ne csak a nagy vállalati világ részesedjen a digitalizáció nyújtotta lehetőségekben, tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor
Magyarország
digitalizáció
Hungexpo

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.