Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán: Magyarország épül, újabb mérföldkő az élelmiszeriparban

2019-02-11
12:54
Forrás
MTI
A magyar élelmiszeripar újabb mérföldkövének nevezte Orbán Viktor a Viresol Kft. ma átadott visontai búzakeményítő üzemét.

A magyar miniszterelnök kiemelte, az üzemmel egy teljesen más dimenzióba léphet a gabonafeldolgozás Magyarországon. Jó, ha nem csak számokból tudom, de láthatom is, ahogy épül Magyarország - fogalmazott a kormányfő a Heves megyei településen. Hangsúlyozta: a visontai üzem évi 250 ezer tonna magyarországi GMO-mentes búzát fog feldolgozni világszínvonalú, környezetbarát technológiával, hulladékmentesen. Ezzel a mennyiséggel, egy jó termésű évben, a gyár a kivitelre szánt magyar búza egytizedét dolgozhatja fel - mutatott rá Orbán Viktor, célul tűzve, hogy minél kevesebb búza hagyja el alapanyagként Magyarországot.

Magyarország
Orbán Viktor

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.