Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán: Magyarország épül, újabb mérföldkő az élelmiszeriparban

2019-02-11
12:54
Forrás
MTI
A magyar élelmiszeripar újabb mérföldkövének nevezte Orbán Viktor a Viresol Kft. ma átadott visontai búzakeményítő üzemét.

A magyar miniszterelnök kiemelte, az üzemmel egy teljesen más dimenzióba léphet a gabonafeldolgozás Magyarországon. Jó, ha nem csak számokból tudom, de láthatom is, ahogy épül Magyarország - fogalmazott a kormányfő a Heves megyei településen. Hangsúlyozta: a visontai üzem évi 250 ezer tonna magyarországi GMO-mentes búzát fog feldolgozni világszínvonalú, környezetbarát technológiával, hulladékmentesen. Ezzel a mennyiséggel, egy jó termésű évben, a gyár a kivitelre szánt magyar búza egytizedét dolgozhatja fel - mutatott rá Orbán Viktor, célul tűzve, hogy minél kevesebb búza hagyja el alapanyagként Magyarországot.

Magyarország
Orbán Viktor

Most

17:13, Frissítve: 17:34

Sör + foci - végzetes is lehet...

Horvátországban, egy Knin melletti településen 15 símaszkot viselő férfi rátámadt egy kávézóban a Crvena zvezda-Young Boys labdarúgó BL selejtezőt néző vendégekre.
15:55, Frissítve: 16:07

3, 2, 1, 0! Interetno!!!

Kezdődik az Interetno Fesztivál Szabadkán. A mai 0. napon a Ravnica Tamburazenekar, valamint Novák Péter és az Etnofon koncertezik este fél nyolctól.
13:17, Frissítve: 13:30

Elindult az űrbe Fedor, az orosz humanoid

Fedélzetén a Fedor ember alakú robottal startolt el Bajkonurból csütörtökön a Szojuz MSZ-14-es orosz űrhajó. Várhatóan szombaton csatlakozik a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Népszerű