Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Orbán: Még keményebbé tettük a határvédelmet

2020-07-03
12:22
2020-07-03
18:11
Forrás
MTI
Mostantól kezdve, ha bármely migráns Magyarországra jogilag elfogadható módon akar bejutni, akkor a szomszédos országok nagykövetségén kell leadni az igényét - nyilatkozta Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádiónak elmondta, erre a lépésre azt követően került sor, hogy Magyarország teljesítette a brüsszeli felszólítást a tranzitzónák bezárására vonatkozóan.

Orbán szerint Brüsszel a tranzitzónákra fogva tartásként gondol, holott azokat Szerbia felé bármikor el lehetett hagyni: „Bármely migráns, ha Magyarországra jogilag elfogadható módon akar bejutni, akkor a szomszédos országok nagykövetségén kell leadni az igényét, ott kell várakozni. Aztán majd, ha jön döntés, és az pozitív, akkor be lehet jönni Magyarországra. Ezzel nem kecsegtetnék egyébként senkit, túl nagy várakozásokat nem ébresztenék e tekintetben. Tehát, mi úgy válaszoltunk a brüsszeli támadásra, hogy még keményebbé tettük határvédelmet.”

Orbán Viktor
Magyarország
migráns
nagykövetség
igénylés

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.