Ugrás a tartalomra
Facebook/OrbanViktor

Orbán: Minden illegális bevándorló biológiai fenyegetést jelent

2020-08-07
09:41
2020-08-07
12:50
Forrás
MTI
Azt kérte a belügyminisztertől, hogy a rendőrök és a katonák, ahogy eddig is, ezután is férfiasan lépjenek fel és állítsanak meg minden illegális határátlépést.

Minden Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló biológiai, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit bármi áron meg kell akadályozni - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő kifejtette, a migráció és a koronavírus-járvány összekötésével nem szabad olyan képet teremteni, hogy minden migráns biológiai bomba, de néhányan valóban azok, és a baj az, hogy nem tudják, kik. Ezért minden illegálisan belépőre potenciális fertőzőként kell tekinteni - jelentette ki.

Hangsúlyozta: ez egy túl szigorú kijelentés az "emberi jogi harcosoknak", akiket ő "libernyákoknak" hív, de szerinte a magyaroknak az önvédelem logikájával kell gondolkodniuk.

Magyarországon meglesznek az egészségügy átalakításának, kiigazításának azon lépései, amelyek nagyobb esélyt nyújtanak a tökéleteshez közelítő védekezésre - erről is beszélt ma reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök hozzátette: arra kérte az egészségügyért felelős minisztert, hogy készítsen nagyon pontos szakvéleményt az elsőként megjelenő koronavírus-vakcináról. Orbán Viktor emlékeztetett: Magyarország már leadta 5 millió adagos rendelését az Európai Uniónál. A kormányfő kiemelte, ma többen dolgoznak, mint januárban, és szerinte jó esély van arra, hogy ősszel annyian dolgoznak majd, mint a vírus megjelenése előtt.

Orbán Viktor
migráció
migránsok
bevándorlók

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.

Népszerű