Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Orbán: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020-10-27
16:37
2020-10-27
16:45
Forrás
MTI
A magyarok mindig is a szabadság hazájaként gondoltak az Amerikai Egyesült Államokra - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Budapesten, George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrának avatásán.

Az idősebb George Bush volt az első amerikai elnök, aki hivatali ideje alatt Magyarországra látogatott 1989 júliusában.

Az eseményen részt vett David Cornstein, hamarosan távozó amerikai nagykövet, valamint New York állam egykori magyar származású kormányzója, George Pataki is.

A magyar miniszterelnök köszöntőjében azt mondta: Közép-Európa népeinek a szabadságról és a függetlenségről szőtt álma egyben George Bush álma is volt.

David B. Cornstein beszédében szintén emlékeztetett, hogy kilenc éve egy másik korábbi amerikai elnök, Ronald Reagan szobrát avatták a Szabadság téren.

Orbán Viktor egyébként a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést adta át David B. Cornstein amerikai nagykövetnek a mai napon. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor
Magyarország
George H. W. Bush
szoboravatás
Budapest
Amerikai Egyesült Államok

Most

20:33, Frissítve: 22:01

Hamilton nyert, Grosjean rémes balesetet szenvedett

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, amelynek rajtja után a francia Romain Grosjean ijesztő balesetet szenvedett, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.
19:27, Frissítve: 19:57

A Partizan legyőzte a TSC-t

4:0-s vereséget szenvedett a topolyai TSC Zentán a Partizantól a szerb labdarúgó Szuperliga 16. fordulójában.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.