Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán: A nyájimmunitás sem védi meg a nem beoltottakat

2021.05.28
08:55
2021.05.28
19:26
Forrás
hirado.hu, MTI
A vírus mindenkit megtalál, aki nincs beoltva, mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Elmondta, még mindig magas az aktív fertőzöttek száma és jelen van az a tévhit, hogy a nyájimmunitás majd megvédi azokat, akik nem veszik fel az oltást, de ez egy olyan vírus, ami itt fog maradni közöttünk, ezért előbb-utóbb mindenki meg fog fertőződni. A magyar kormányfő szerint az emberek egyetlen módon tudják megvédeni saját magukat, ez pedig a vakcina, ezért Orbán Viktor mindenkit arra kért, hogy vegyék fel az oltást. A mutánsokat illetően a miniszterelnök elmondta, hogy az indiai változattal kapcsolatban az a szakmai álláspont, hogy a Magyarországon használt összes oltóanyag alkalmas arra, hogy megvédjék az embereket.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Meg fogja a vírus találni az utolsó embert is, aki nem védett. Ezért egyetlen módon tudják az emberek védeni a saját és a szeretteik egészségét, hogy ha beoltatják magukat. Ezért én nem szeretném ilyen lottókkal meg szerencsejátékkal csalogatni az embereket az oltáshoz. Magyarok vagyunk, vagyis komoly felnőtt emberek lennénk. Mindenkinek meg kell hozni egy döntést arról, hogy hogyan viszonyul ahhoz a helyzethez, hogy ő és a szerettei bármikor elkaphatják a vírust, ha nincs beoltva.”

MTI

Orbán Viktor ismertette a koronavírussal kapcsolatos friss adatokat is, mely szerint 448 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt egy napban Magyarországon, és elhunyt 28 beteg. Kórházban 999 beteget ápolnak, közülük 121-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma már több mint 5 millió 84 ezer, csaknem 3,5 millióan már a második oltást is megkapták.

Orbán Viktor
nyájimmunitás
koronavírus elleni védőoltás

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.
13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.