Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán: A nyájimmunitás sem védi meg a nem beoltottakat

2021.05.28
08:55
2021.05.28
19:26
Forrás
hirado.hu, MTI
A vírus mindenkit megtalál, aki nincs beoltva, mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Elmondta, még mindig magas az aktív fertőzöttek száma és jelen van az a tévhit, hogy a nyájimmunitás majd megvédi azokat, akik nem veszik fel az oltást, de ez egy olyan vírus, ami itt fog maradni közöttünk, ezért előbb-utóbb mindenki meg fog fertőződni. A magyar kormányfő szerint az emberek egyetlen módon tudják megvédeni saját magukat, ez pedig a vakcina, ezért Orbán Viktor mindenkit arra kért, hogy vegyék fel az oltást. A mutánsokat illetően a miniszterelnök elmondta, hogy az indiai változattal kapcsolatban az a szakmai álláspont, hogy a Magyarországon használt összes oltóanyag alkalmas arra, hogy megvédjék az embereket.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Meg fogja a vírus találni az utolsó embert is, aki nem védett. Ezért egyetlen módon tudják az emberek védeni a saját és a szeretteik egészségét, hogy ha beoltatják magukat. Ezért én nem szeretném ilyen lottókkal meg szerencsejátékkal csalogatni az embereket az oltáshoz. Magyarok vagyunk, vagyis komoly felnőtt emberek lennénk. Mindenkinek meg kell hozni egy döntést arról, hogy hogyan viszonyul ahhoz a helyzethez, hogy ő és a szerettei bármikor elkaphatják a vírust, ha nincs beoltva.”

MTI

Orbán Viktor ismertette a koronavírussal kapcsolatos friss adatokat is, mely szerint 448 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt egy napban Magyarországon, és elhunyt 28 beteg. Kórházban 999 beteget ápolnak, közülük 121-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma már több mint 5 millió 84 ezer, csaknem 3,5 millióan már a második oltást is megkapták.

Orbán Viktor
nyájimmunitás
koronavírus elleni védőoltás

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.