Ugrás a tartalomra
Facebook/Orbán Viktor

Orbán: Történnek rossz dolgok, de a világ talál megoldást ezekre a problémákra

2020.10.09
14:50
Forrás
Pannon RTV
A következő néhány hónap lesz az igazán mérvadó. Erre a járványra minden ország más választ adott - fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Már márciusban a második hullámra készültünk – fogalmazott a magyar miniszterelnök. 

Kétfajta módon lehet nézni a világra. Vannak azok, akik azt hiszik, hogy a világ a vesztébe rohan, és vannak azok, akik azt gondolják, hogy természetesen történnek rossz dolgok, de a világ rendre talál megoldást ezekre a problémákra. Én az utóbbi csoportba tartozom – fogalmazott Orbán. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök: „Nekem a lehetőséget kell látnom mindenben. Nem a leromlás lehetőségét, hanem a javulás, előrelépés lehetőségét. Azt láttam tavasszal, hogy ez sikerült. Leginkább az orvosainknak és az ápolóinknak köszönhetően. És ha egyszer sikerült, ott az első hullám idején tudtunk győzni, mint a magyar válogatott tegnap Szófiában, akkor a második hullám esetében is tudunk győzni. Ez az én felfogásom. Mit jelent a győzelem? Ez esetben azt jelenti, hogy az egészségügyi rendszerünk, a kórházaink, a mentőseink, a háziorvosaink bírják a terhelést, amíg meg nem érkezik a vakcina.”

Orbán Viktor
miniszterelnök
Magyaroszág
koronavírus
második hullám

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.