Ugrás a tartalomra
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien

Orbán Viktor: ha tűzszünet lenne, akkor az infláció is gyorsabban csökkenne

2023.06.02
08:34
2023.06.02
11:26
Forrás
MTI
Ha tűzszünet lenne Ukrajnában és megkezdődnének a béketárgyalások, akkor könnyebb lenne a gazdasági helyzet és az infláció is sokkal gyorsabban csökkenne 1-3 százalék közé.

Ezt jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A magyar kormányfő célként jelölte meg, hogy év végére egy számjegyű legyen az infláció. 

Közölte, az egy számjegyű infláció nagy vállalása a kormánynak. Elmondta, az inflációt a háború vitte fel az egész világon, miután megemelkedtek az energiaárak, így mindennek megemelkedett az ára. Orbán Viktor hozzátette, a háború nagyon durva fázisába lépett, és amikor "itthon azt mondják a baloldali politikusok, hogy mi háborúban állunk Oroszországgal, akkor nem tudják, mit beszélnek, elment az eszük". 

Orbán Viktor
tűzszünet
Ukrajna
Oroszország

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.